Πέμπτη 30 Αυγούστου 2007

Τεσσερα χρονια

• Στα 4 χρόνια που πέρασαν η κυβέρνηση της Ν.Δ. αθέτησε τις προεκλογικές υποσχέσεις της. Διέσυρε την χώρα, υποβάθμισε τους θεσμούς, ενίσχυσε τις κοινωνικές ανισότητες, μείωσε δραματικά την αγοραστική δύναμη των νοικοκυριών, συρρίκνωσε τα εισοδήματα των πολιτών, οδήγησε σε αδιέξοδο τους αγρότες και κτηνοτρόφους, τον εμπορικό κόσμο και τις μικρομεσαίες επιχειρήσεις. Ανέτρεψε εργασιακές σχέσεις. Υποβάθμισε κοινωνικά αγαθά, όπως η Υγεία και η Παιδεία. Αδιαφόρησε για τις αγωνίες και τις απαιτήσεις της νέας γενιάς.

• Όπως σ’ ολόκληρη την Ελλάδα έτσι και στο νομό Λάρισας όλοι μας βιώσαμε τα αποτελέσματα αυτής της πολιτικής. Στην Ελασσόνα και στα Φάρσαλα, στο Τύρναβο και στην Αγιά, σε κάθε χωριό, σε κάθε γωνιά του νομού μας τα αδιέξοδα μεγάλωσαν, η ανάπτυξη υποχώρησε, οι άνθρωποι αγωνιούν, απελπίζονται, οργίζονται. Κανένα έργο, καμία προοπτική, καμία προσπάθεια. Στασιμότητα και αδιαφορία.

• Ήρθε η ώρα να γυρίσουμε σελίδα στην ιστορία της χώρας. Η Πατρίδα μας αξίζει καλύτερη τύχη. Η Λάρισα δικαιούται καλύτερο μέλλον. Είναι το τρίτο κέντρο της Ελλάδας. Έχει συγκριτικά πλεονεκτήματα, έχει μεγάλες παραγωγικές δυνατότητες, έχει ικανούς ανθρώπους. Έχει ανάγκη όμως από μια άλλη πολιτική. Και από πολιτικούς με δύναμη, γνώση και θέληση να την στηρίξουν.

• Σ’ αυτές τις εκλογές, αγωνιζόμαστε με το ΠΑΣΟΚ και τον πρόεδρό μας Γιώργο Παπανδρέου για μια νέα δυναμική πορεία, για μια νέα Mεγάλη Aλλαγή. Για την Ελλάδα και τον λαό μας. Για την Λάρισα και τους ανθρώπους της. Για την ανάπτυξη και την ευημερία των πολιτών. Για μια νέα σχέση ανάμεσα στην εργασία και τη γνώση, τη παραγωγή και το περιβάλλον. Για μια νέα ποιότητα, ένα νέο πολιτισμό στην καθημερινότητα και τις ανθρώπινες σχέσεις. Για την ολοκληρωμένη ανάπτυξη της υπαίθρου.

• Στο επίκεντρο της πολιτικής μας είναι ο Άνθρωπος. Ο παραγωγός, ο καταναλωτής ο εργαζόμενος στην ύπαιθρο. Θέλουμε ο πολίτης της υπαίθρου να είναι ισότιμος με τους πολίτες των αστικών κέντρων. Είναι δικαίωμά του. Είναι δικαίωμα η καλύτερη ποιότητα ζωής. Είναι δικαίωμα η εύκολη και άμεση πρόσβαση σε υπηρεσίες παιδείας, υγείας και πρόνοιας, στις μεταφορές, τις επικοινωνίες, τις σύγχρονες εφαρμογές της έρευνας και της τεχνολογίας. Είναι δικαίωμα η αξιοπρέπεια, η ισότητα, η δικαιοσύνη, η ευημερία για όλους.

• Θέλουμε να ξαναζωντανέψουμε την Περιφέρεια της Χώρας μας. Γιατί χωρίς αυτήν δεν υπάρχει Ανάπτυξη, δεν υπάρχει Πολιτισμός, δεν υπάρχει Ελλάδα.

• Αυτή είναι η Δέσμευσή μας.

ΓΙΑ ΜΙΑ ΔΙΚΑΙΗ ΚΟΙΝΩΝΙΑ. ΓΙΑ ΜΙΑ ΔΥΝΑΤΗ ΕΛΛΑΔΑ.

Σαν εισαγωγη . . .



Φίλες και φίλοι,

• Στις εκλογές που έρχονται δεν κρίνονται μόνον τα κόμματα και οι πολιτικές τους.

• Κρίνονται και τα πρόσωπα που συμμετέχουν. Κρίνονται οι απόψεις, οι ιδέες, οι πρακτικές, οι συμπεριφορές μας. Η αξιοπιστία μας και η διαδρομή μας. Οι δυνατότητες και η προσφορά μας στην κοινωνία, στην πολιτική, στον τόπο μας.

• Σ΄ολόκληρη την πολιτική μου διαδρομή προσπάθησα να διατηρήσω σταθερές τις αρχές και τις αξίες μου. Να μην υποκύψω στις εύκολες πελατειακές σχέσεις, τις ψηφοθηρικές υποσχέσεις, την υποκριτική συμπεριφορά. Να δημιουργήσω σχέσεις ειλικρίνειας, εμπιστοσύνης και συνεργασίας με όλους τους φορείς και τους πολίτες του τόπου μας.

• Συμμετείχα ενεργά στην αναπτυξιακή προσπάθεια του νομού της Λάρισας. Στήριξα αυτή την προσπάθεια ως βουλευτής και ως Υφυπουργός Γεωργίας. Με προτάσεις, με πρωτοβουλίες, με έργα. Σε κάθε γωνιά του Νομού υπάρχουν τα ίχνη αυτής της πορείας. Δεν αγνόησα τα καθημερινά προβλήματα των ανθρώπων, αλλά και δεν προσπάθησα να εκμεταλλευτώ την αγωνία και τις ανάγκες τους.

• Πήρα μέρος στις πολιτικές μάχες στη Βουλή, στα μέσα ενημέρωσης, στην κοινωνία. Συγκρούστηκα όταν χρειάστηκε, χωρίς να υπολογίσω το «πολιτικό κόστος». Έκανα λάθη και το αναγνώρισα. Κέρδισα έτσι σε Εμπειρία και σε Δύναμη. Η εμπειρία και η δύναμη που απέκτησα αποτελεί ένα σημαντικό κεφάλαιο για εμένα, αλλά θέλω να πιστεύω και για το Νομό μας, τους πολίτες, την πολιτική.

• Δεν στηρίχθηκα σε κέντρα οικονομικής δύναμης ή πολιτικής επιρροής, αλλά στη δύναμη που μου έδωσε η εκτίμηση, η αγάπη, η υποστήριξη των απλών ανθρώπων. Σ΄αυτή τη δύναμη θέλω να στηριχθώ και σ΄αυτές τις εκλογές.

• Σήμερα ζητώ και πάλι την ψήφο σας. Ζητώ τη συνειδητή ψήφο και στήριξη των πολιτών, νέων και ηλικιωμένων, γυναικών και ανδρών, που απαιτούν σταθερές αξίες στην πολιτική, που αγωνιούν, αγωνίζονται, ελπίζουν αλλά και δικαιούνται ένα καλύτερο μέλλον.

• Ζητώ τη στήριξή σας σε μια νέα δυναμική πορεία. Με αφετηρία τη Λάρισα, με στόχο την κεντρική πολιτική σκηνή και το βλέμμα στραμμένο στην αντιμετώπιση των προβλημάτων, των αναγκών, των απαιτήσεων του τόπου και των πολιτών.

• Ζητώ την ψήφο σας με μια Δέσμευση. Να ταυτίζομαι πάντοτε με τις αγωνίες των ανθρώπων και τις ανάγκες της εποχής.